Feest in Amsterdam na ruime winst op Unitas/Perspectief

Blauw-Wit vierde gisteren na een ruime overwinning tegen Unitas/Perspectief een welverdiend feestje in de kantine. Na een uitstekende tweede helft van de thuisploeg was het krachtsverschil duidelijk zichtbaar in de 30-14 eindstand.

Na de overwinning van Oranje op het WK voetbal kleurde Blauw-Wit hal deels oranje vanwege de meegereisde supporters van Unitas. Zij zagen hun ploeg dapper strijden. In de eerste helft had Blauw-Wit had betere van het spel maar het lukte niet goed om de kansen te verzilveren. Mede aan de hand van vier goals van Noah Bijsterbosch konden de bezoekers tot aan 9-7 goed aangehaakt blijven. Bij een 11-8 ruststand zochten beide teams de kleedkamers op.

THE NETHERLANDS – DECEMBER 3: {persons} during the match between AKC Blauw Wit 1 and Unitas 1 in the Dutch Kenonz Korfballeague at the Blauw Wit Hal on December 3, 2022 in Amsterdam, The Netherlands (Photo by Ilse Schaffers)

In de tweede helft schakelde Blauw-Wit direct een tandje bij. Verdedigend werd er meer druk gelegd en aanvallend werden de kansen steeds beter benut. Unitas kon de energie uit de eerste helft niet meer opbrengen. De Zebra’s liepen uit naar 14-8. Na tien minuten was het met een 19-11 tussenstand duidelijk dat er voor de bezoekers niets te halen viel in Amsterdam.

De thuisploeg kon vrij korfballend de voorsprong verder vergroten naar 26-12. Bij die stand kwamen Stephanie van Geffen en Niels Stuurstraat in de ploeg. Ook Thijs Rodenburg mocht zijn debuut maken in de Korfbal League. Hij bekroonde zijn debuut met een mooi afstandsschot. In de laatste minuut maakte Mike van de Reep met de 30e treffer van de Zebra’s het feest compleet.

Thijs Rodenburg viert zijn 1e goal in de Korfbal League – foto Ilse Schaffers

Ook Blauw-Wit 2 won van een strijdbaar Unitas 2. Het was lang spannend maar Blauw-Wit maakte in de slotfase het verschil. De eindstand was 21-18.

THE NETHERLANDS – DECEMBER 3: {persons} during the match between AKC Blauw Wit 2 and Unitas 2 in the Dutch Reserve Korfballeague 2022-2023 at the Blauw Wit Hal on December 3, 2022 in Amsterdam, The Netherlands (Photo by Ilse Schaffers)

Blauw-Wit speelt op zaterdag 10 december haar volgende wedstrijd. Tegenstander is dan KCC/CK Kozijnen.