DVO/Transus overklast Blauw-Wit in Amsterdam

Blauw-Wit – DVO beloofde zaterdag een spannende wedstrijd te worden. Niets bleek echter minder waar. DVO was heer en meester in het veld en won afgetekend met 20-34.

Blauw-Wit kwam snel op 1-0 voorsprong maar daarna walsten de bezoekers over de thuisploeg heen. Binnen de kortste keren stond het 1-5.

Bij 2-7 trachten coaches van Brenk en van der Laan met een time-out het een en ander te repareren. Dat sorteerde enige effect met een goal van Mandy gevolgd door een prachtige doorloopbal van Jordi.

Daarna kwam de Bennekomse doelpuntenmachine onder aanvoering van superspits Gert-Jan Meerkerk weer op stoom. Bij 4-11 wisselden Randell en Jordi van vak. Dat hielp wel iets maar na 6-11 liep DVO toch weer verder uit naar een ruststand van 8-16.

THE NETHERLANDS – JANUARY 14: Match between Blauw Wit(A) 1 and DVO/Transus 1 in the Dutch Kenonz Korfballeague at the Blauw Wit Hal on January 14, 2023 in Amsterdam, The Netherlands (Photo by Ilse Schaffers)AMSTERDAM

Na rust werd de achterstand iets verkleind door een vrije bal van Mandy en weer een mooie doorloopbal van Jordi. Maar aan de andere kant was met name Gert-Jan Meerkerk onhoudbaar. Hij zou maar liefst 13 keer scoren.

Hoogtepunt voor de thuisploeg was nog wel de wonderschone 13-21 van Jordi. Als de wedstrijd beslist werd door hoe fraai de goals worden gemaakt hadden we zeker gewonnen. 😉

Bij 14-25 was ons verzet wel zo’n beetje gebroken. Thijs loste Randell af maar ook hij kon Meerkerk niet stoppen. De eindstand was 20-34.

Door het verlies deelt Blauw-Wit nu met 7 punten de zesde plaats met DOS’46.

Blauw-Wit 2 verloor ook van DVO 2. De uitslag was 16-20.

Blauw-Wit speelt haar eerstvolgende wedstrijd op zaterdag 21 januari tegen PKC/Vertom in Papendrecht.

Het programma voor 21 januari is als volgt:
13:45 uur PKC/Vertom 2 – Blauw-Wit 2
15:30 uur PKC/Vertom 1 – Blauw-Wit 1