Blauw-Wit walst over Groen Geel heen maar een hele grote uitslag werd het niet

Blauw-Wit walste zondag in de eerste helft over GG/RMcD Huis Emma heen. In de tweede helft wisten de bezoekers de schade te beperken tot 20-13.

Blauw-Wit, wat met een uitstekend seizoen bezig is, ontving Groen Geel wat strijd voor lijfsbehoud. Het werd een wedstrijd met twee gezichten.

De eerste helft zagen wij een ploeg die liet zien hoe mooi perfect korfbal kan zijn. De ploeg van Schep en van der Laan strooide met fantastische goals, individuele klasse en geconcentreerd verdedigen.

Vooral door het fantastische spel van de Amsterdammers kwam Groen Geel er niet aan te pas, pas bij 10-0 scoorde Groen Geen voor de eerste keer en ondertussen had Loraine Vissers haar 500ste goal gemaakt en kreeg zij een staande ovatie.

Loraine kwam zo in een rijtje waar zij enorm trots op mag zijn. Vijf speelsters gingen haar voor:

• Celeste Split
  • Marjolijn Kroon
  • Suzanne Struik
  • Barbara Brouwer
  • Fleur Hoek
Loraine Vissers viert haar 500e Korfbal League doelpunt – foto Ilse Schaffers

Bij rust stond er 16-4 op het scorebord en leek een oorwassing in de maak.

Groen Geel kwam met veel energie uit de kleedkamers waar Blauw Wit ongeconcentreerd en slordig begon wat toon zette voor de tweede helft. Het sierde de ploeg van Mady Tims dat ze niet opgaven en de score nog draaglijk kon houden.

De uiteindelijke 20-13 winst voor de blauw witten was meer dan terecht. Zo staat Blauw-Wit op een knappe 6de plaats en moet Groen Geel in de komende weken strijden om directe degradatie te ontlopen en misschien zich zelfs direct weer te handhaven.

Wat was het genieten zondag! 25 minuten op het puntje van de stoel, een ontketende van Elburg, een fantastische Krop, die ook nog eens een geweldige goal maakte, de 500ste goal van Vissers en natuurlijk alle andere spelers en wisselspelers die altijd enorm betrokken zijn en hun meerwaarde hebben bij alle wedstrijden.

Ook Blauw-Wit 2 wist belangrijke punten te pakken tegen het stugge Groen Geel 2. 25-18 was een meer dan prima uitslag en hierdoor blijft Blauw-Wit 2 een grote kanshebber voor de Play-offs.