Blauw-Wit pakt belangrijke punten tegen DOS ‘46

Voorafgaand aan de wedstrijd van zondag tegen DOS ’46 stond Blauw-Wit door winst van KCC op DVO op een gedeelde 8ste plaats samen met Groen-Geel, beiden 7 punten. Het behalen van punten was daarom extra belangrijk.

Vanwege een lichte hersenschudding van Frank startte Milan op zijn plaats. Blauw-Wit startte goed en kwam na 10 minuten op een 4 – 2 voorsprong door goals van Mike, Mandy, Jordi en Fleur. DOS ’46 kwam terug naar een 5 – 5 gelijke stand, waarnaar het stuivertje wisselen was tot de 9 – 9. Blauw-Wit, met het betere spel, liep vervolgens uit naar een 12 – 10 ruststand, maar een echt groot gat slaan lukte nog niet.

Foto Ilse Schaffers

Ook de tweede helft begon Blauw-Wit scherper dan DOS ’46. Met drie doelpunten van Randell en twee doelpunten van Jordi liep Blauw-Wit uit naar vier verschil (17 – 13). DOS ’46 kwam nog terug tot twee verschil, maar met doelpunten van Mike en Fleur kwam Blauw-Wit op 19 – 15. Eline van Veldhuizen maakte de wedstrijd nog spannend en zette met haar zevende doelpunt de 20 – 19 op het scorebord. DOS ’46 maakte een onhandige overtreding in de laatste seconde waardoor Mike met een strafworp de 22 – 19 maakte.

Door deze overwinning komt Blauw-Wit nu met 9 punten op gelijke hoogte met DOS ’46 en KCC.

Ook Blauw-Wit 2 heeft goede zaken gedaan door overtuigend te winnen van DOS ’46 2 (31 – 21). Na een korte dip heeft Blauw-Wit 2 zich herpakt en zijn zij nog in de strijd voor het kampioenschap.

Blauw-Wit speelt haar eerstvolgende wedstrijd op zondag 12 februari tegen LDODK/Rinsma Modeplein in Amsterdam. Deze zondag zal opeenvolgend het derde, tweede en eerste aantreden tegen LDODK.