Blauw-Wit kan stunt tegen LDODK/Rinsma Modeplein niet herhalen

Blauw-Wit is er in de eigen hal niet in geslaagd om de stunt uit de uitwedstrijd tegen LDODK/Rinsma Modeplein te herhalen. In een eenzijdig duel wonnen de bezoekers met 17-23.

In tegenstelling tot de heenwedstrijd begonnen de Friezen ditmaal haarscherp aan de wedstrijd. Bij de Amsterdammers verliepen de aanvallen stroef en rommelig. Tot aan 8-3 lukte het Blauw-Wit alleen maar om vanaf de strafworpstip te scoren.

Na een timeout lukte het wat beter om onder de verdedigende druk uit te spelen. De marge werd in de eerste helft niet groter dan vijf goals maar LDODK bleef wel steeds de bovenliggende partij. Bij een ruststand van 8-13 zochten beide teams de kleedkamers op.

Foto Ilse Schaffers

Na rust voerde Blauw-Wit wat wissels door. Veel effect sorteerde dat niet. LDODK liep uit naar 8-15. Even later nam de thuisploeg opnieuw een timeout bij 10-17. Dat hielp wel, want door doelpunten van Frank, Loraine en Mike stond het kort daarna 13-17.

Wie dacht dat het daarna nog spannend zou worden had het mis. De Friezen liepen opnieuw uit naar 13-21. Daarna was het verzet van de Amsterdammers definitief gebroken. LDODK speelde de wedstrijd geroutineerd uit. Enige hoogtepunt daarna was de prachtige goal van Randell waarmee hij de eindstand op 17-23 bepaalde.

Blauw-Wit 2 en 3 wonnen wel van LDODK. Het 3e won met 23-10 en het 2e met 31-22.

Door de nederlaag staat Blauw-Wit op een gedeelde 7e plaats in de Korfbal League.

Zaterdag 18 februari speelt onze selectie de belangrijke uitwedstrijd bij Unitas/Perspectief in Harderwijk.