Blauw-Wit doet niet veel onder voor KZ/Keukensale.com

De afgelopen periode speelde ons eerste twee keer tegen ploegen uit de onderste regionen van de KL en liet zien dat zij daar zeker niet thuishoren. Zaterdag was het “different cook.” Blauw-Wit kon zich gaan meten met KZ, de nummer twee van dat moment.

In een volle De Koog werd het een mooie wedstrijd waarin Blauw-Wit goed speelde en niet veel onder deed voor de Kogers. Uiteindelijk deed het verschil in het aantal doelpogingen Blauw-Wit de das om.

Na een gemiste strafworp van Nikki Boerhout, scoorde Blauw-Witt 3x op rij via Randell, Frank en Niels voordat KZ wat terug kon doen. Via 1-3 werd het 1-5 en 2-7. Een goede start dus van het vlaggenschip. Na een time-out van Tim Bakker kwam KZ wat beter in de wedstrijd. Wat heet… van 2-7 naar 7-7. Blauw-Wit probeerde via Lindsy het initiatief weer naar zich toe te trekken wat met veel moeite toch weer lukte. Van 7-8 naar 10-8 en via 10-10 en 11-11 naar 12-14 met rust.

Lindsy scoorde meteen na rust 12-15. Blauw-Wit bleef tot in de 37e minuut aan de goede kant van de score. Nadat Carlo de Vries de 18-19 aan liet tekenen nam Blauw-Wit een time-out. Helaas gaf dit niet het beoogde effect. Van 18-19 liep KZ uit naar 23-19 voordat wederom Lindsy een doelpunt liet noteren. Een paar minuten later scoorde Marjolijn Schenk 24-20 en was het verschil weer 4. Uiteindelijk wist Blauw-Wit bij 26-25 nog op 1 punt verschil te komen door Jordi. Maar hierna scoorden Schenk en De Vries achter elkaar waarna het doelpunt van Lorraine de einstand op het scorebord zette 28-26

Lindsy speelde wederom een puike wedstrijd en liet zien niet voor Esther Cordus onder te doen. In tegendeel!

Ook Frank speelde (alweer) een hele sterke wedstrijd. Als ik de cijfers van Mark mag geloven (en dat doe ik) zat Frank op een schotpercentage van 50%!!! Toch moet dit alles worden gezien als een mooie prestatie van het gehele team dat nog in ontwikkeling is met een opgaande lijn.

In december werd thuis nog verloren met 16-21, dit keer deed de stand van 28-26 meer recht van spreken.

Blauw-Wit 2 speelt dit seizoen behoorlijk grillig. Zonder Thijs die ziek was kon het tweede geen vuist maken tegen het veel lager geklasseerde KZ2. Werd het eerder aan de Joos Banckersweg nog 28-12, dit keer werd het 27-25 voor KZ. Een behoorlijk verval mag je wel zeggen.

De selectie speelt volgende week weer thuis op zaterdag 24 februari. Het programma is dan als volgt:

Blauw-Wit 2 – HKC 2, 17:45 uur

Blauw-Wit 1 – HKC 1, 19:30 uur

En dan was er ook nog een kraker in Driebergen. Dalto 2 ontving ons derde team. Na heel vaak achter te hebben gestaan wist het dreamteam in de slotfase bij 20-20 de wedstrijd naar zich toe te trekken. Uitslag 20-22, waar Martin liet zien dat scoren vanuit de rebound beslissend kan zijn!. Volgende week zondag kunnen zij tegen TOP (S) KAMPIOEN worden. Komt dat zien zou ik zeggen. Wedstrijd vangt aan om 12:00 uur.