Blauw-Wit geeft handhaving glans met overwinning op koploper PKC

Blauw-Wit heeft zaterdag de handhaving in de Kenonz Korfbal League wat glans gegeven door in eigen huis koploper PKC/Vertom met 21-20 te verslaan.

Voorafgaand aan de wedstrijd was al duidelijk dat het duel geen verschil zou maken voor de positie in het eindklassement. PKC wist al dat het komende wijk als lijstaanvoerder gaat beginnen aan de play-offs. Blauw-Wit was al verzekerd van de 8e plaats op de ranglijst.

Voor PKC stond de laatste competitieronde vooral in het teken van vertrouwen tanken voor de play-offs en het voorkomen van blessures.

Blauw-Wit wilde het middelmatige seizoen graag afsluiten met een goed gevoel. Naast eerherstel voor de kansloze 36-16 nederlaag in de heenwedstrijd wilde de ploeg graag een mooi afscheid geven aan Fleur, Roos en Mike. Voor hen was dit de laatste wedstrijd in de Korfbal League.

PKC startte de wedstrijd goed en kwam snel op een 1-3 voorsprong. Daarna kam Blauw-Wit beter in de wedstrijd. De stand ging redelijk gelijk op tot aan 6-6. De thuisploeg speelde in een andere opstelling dan voorheen en dat pakte verrassend goed uit. Door mooie afstandschoten van Mandy, Roos en Mike kwamen de Zebra’s op een 9-6 voorsprong. Op slag van rust miste Mike bij 10-8 helaas een strafworp.

Na rust wist Mike gelukkig wel te scoren. Hij liet het publiek nog eenmaal genieten van zijn karakteristieke ‘onehander vrije bal’.

Mike van de Reep in zijn laatste KL-wedstrijd door Blauw-Wit – foto Ilse Schaffers

Bij PKC kwam Laurens Leeuwenhoek de ploeg versterken. Onder zijn leiding kwamen de bezoekers even later opnieuw op voorsprong (13-14).

In een time-out besloot de thuisploeg om de dames meer op de doorbraak te richten en dat zorgde direct voor drie strafworpen op rij van Loraine, Mandy en Roos.

Roos Verheugt in haar laatste KL-wedstrijd door Blauw-Wit – foto Ilse Schaffers

In deze fase was Blauw-Wit duidelijk de bovenliggende partij. Mike en Loraine scoorden mooi van afstand en een briljante buzzerbeater van Frank leverde een riante 19-14 voorsprong op.

PKC greep naar een time-out om de schade te herstellen. Dat lukte deels want de bezoekers kwamen terug tot 20-19. Toch was het niet genoeg want Jordi bekroonde zijn goede wedstrijd door een minuut voor tijd de 21-19 op het bord te schieten.

Fleur Blötevogel in haar laatste KL-wedstrijd door Blauw-Wit – foto Ilse Schaffers

Laurens Leeuwenhoek maakte de slotfase nog spannend met een kort schot maar bij een eindstand van 21-20 kon er gelukkig toch er een welverdiend feestje gevierd worden in Amsterdam.

Door de winst is Blauw-Wit dit seizoen met 13 punten op de 8e plaats geëindigd in de Korfbal League.

Blauw-Wit 2 won ook van PKC. Het werd 20-18 in een spannend duel. Door deze winst zijn we als 2e geëindigd in de poule. Daarmee hebben we thuisvoordeel afgedwongen in de play-offs waarin PKC opnieuw de tegenstander zal zijn.

De wedstrijd wordt op vrijdag 31 maart om 20.30 uur gespeeld in de Blauw-Wit hal.