Blauw-Wit en KZ/Thermo4U delen de punten in Amsterdam

In de eerste speelronde van de Korfbal League hebben Blauw-Wit en KZ/Thermo4U de punten met elkaar gedeeld. In een goed gevulde Blauw-Wit hal met een mooie ambiance stond er na een zeer vermakelijke streekderby uiteindelijk de eindstand van 23-23 op het scorebord.

Blauw-Wit begon sterk aan het duel en speelde verdedigend zeer gedisciplineerd. Door het consistent achterverdigen van Blauw-Wit had KZ moeite om tot goede kansen te komen. Aan de andere kant wisten de Zebra’s de korf wel goed te vinden. Hierdoor ging de thuisploeg met een 14-11 voorsprong de rust in.

KZ kwam in de tweede helft beter in haar spel en wist de achterstand vrij snel goed te maken. Vanaf dat moment gingen beide ploegen lang gelijk op.

Een minuut voor tijd kwam Blauw-Wit door een strafworp van Randell van der Steen op een 23-22 voorsprong. Even leken de punten in Amsterdam te blijven maar met nog vijftien seconden op de klok was het Alwin Out die onder hoge druk van Frank Mostard met zijn zevende goal van de wedstrijd zorgde voor een 23-23 eindstand.

Blauw-Wit 2 wist zaterdag wel te winnen van KZ2. Het was lang spannend maar uiteindelijk bleek de thuisploeg toch net iets sterker en won met 19-16.

Op zaterdag 19 november speelt Blauw-Wit haar volgende wedstrijd tegen DOS’46 in Nijeveen. Het eerste begint om 18.30 uur. De wedstrijd is live te volgen via https://eyecons.com/.